Dé site voor alle watervogelliefhebbers...


Welkom op de Watervogelbond website, 
                                       dé online encyclopedie voor alle watervogel liefhebbers!

Bekijk de laatste aanpassingen/wijzigingen op deze website (klik op Update)

Voor wie is deze website?
Deze website is er in de eerste plaats voor onze leden maar staat uiteraard ook open voor iedereen in België en Nederland die watervogels een warm hart toedraagt, zowel liefhebbers, parken, zoo's, biologen en wetenschappers die hun kennis willen delen met anderen. 

Onze doelstelling:

De Watervogelbond is een bindmiddel voor alle watervogelliefhebbers die in België en Nederland actief zijn m.b.t. het verantwoord houden van watervogels. Wij willen een goede samenwerking creëren tussen ervaren en onervaren [starters] watervogelliefhebbers....samen worden we sterk! Tevens staan we open voor samenwerking met andere verenigingen die dezelfde doelstellingen behartigen als de Watervogelbond.

Wij ondersteunen onze leden met het verantwoord houden van watervogels maar u hoeft geen lid te zijn om gebruik te maken van het forum, de webwinkel en marktplaats. Natuurlijk nodigen wij u  uit om lid te worden zodat u o.a. ook kan bij te dragen aan de huidige (en toekomstige) projecten om zo te profiteren van de vele voordelen die er zijn en zullen komen. Eén van de grootste voordelen om lid te zijn van de Watervogebond is het gemak om contact te leggen met collega watervogel kwekers/houders. Heeft u een keer een bepaalde watervogel nodig, dan kunt u dit naar alle waarschijnlijkheid dit binnen de Watervogelbond realiseren.

Welke dieren behartigen wij?
- Wildkleurige eenden, ganzen, zwanensoorten en hun mutanten
- Gedomesticeerde watervogelsoorten

U kunt bij de Watervogelbond ook terecht voor alle vragen over de gewone huis- en tuin watervogel soorten die in uw omgeving verblijven. De Watervogelbond behandeld elke watervogel naar eigen waarde, met nadruk op herkenning, ecologie, voortplanting e.d. en om de eigenwaarde en natuurlijke geaardheid van dieren te erkennen. Vandaar dat elke watervogel ook dezelfde benadering krijgt! Daarom ook onze slogan:

 

Verantwoord houden van alle watervogels