Ringen voor Niet-Europese Watervogels

Nooit meer teveel ringen: Bij ons krijgt u de ringen die u bestelt ten laatste 7 dagen nadat de betaling bij ons is binnengekomen. U bent dus niet verplicht er teveel te bestellen om alzo ieder jaar weer een overschot te hebben. U kunt zelfs de ringen bestellen nadat de dieren zijn uitgekomen.


Indien u via de bank wilt overmaken:
Bankrelatie: ING Bank Lanaken
IBAN: BE64 3630 9255 8652
BIC: BBRUBEBB
-------------------------------------
Geef een Cadeaubon!
------------------------------------------
NU OOK 2016 RINGEN!!

RINGEN: HOE ZIT DAT PRAKTISCH?

Alle  watervogels dienen geringd te zijn met een  gesloten ring die niet afneembaar is.  De Europese soorten moeten geringd worden met een ring afgegeven door een vereniging die erkend is als ringenverdeler.

RINGMATEN
Geadviseerde ringmaten van wildkleurige watervogels in mm - >klik hier
Geadviseerde ringmaten van gedomesticeerde watervogels in mm - > klik hier

 

SPLITRINGEN
Een initiatief van de Watervogelbond: Omdat er steeds meer mutanten gehouden worden wil de Watervogelbond een middel aanreiken om deze soorten ook 'Verantwoord te kunnen houden'. Bij een intensieve kweek met mutanten komt het probleem split vogels ook dadelijk om de hoek kijken. Met sommige soorten is het al zover, o.a. bij de wildkleurige mandarijnen, dat er regelmatig anders-kleurige bij de nafok aanwezig is. De fokker kan hier niets aan doen maar het wil wel zeggen dat zijn dieren en hun nakweek split vogels zijn. Ook bij de wildkleurige dieren die bij handelaars terecht komen kan men visueel vaak niet vaststellen of het split vogels zijn. Daarom stelt de Watervogelbond voor om iedere nakweek waarbij er uit eenzelfde nestje anderskleurige en wildkleurige te voorschijn komen deze allemaal te ringen met een extra (split) ring. Splitvogels zijn dan goed herkenbaar en kunnen gebruikt worden om een stam van mutanten bij te houden. Hiervoor stellen wij nu rode ringen ter beschikking. Er staat SPLIT op deze ringen vermeld en zullen altijd deze kleur behouden. Deze ringen worden verkocht voor 0,15 euro (bijna de kostprijs) omdat wij het belangrijk vinden dat het gebruik ervan ingeburgerd raakt. Vooral de liefhebbers van wildkleurige zullen dit initiatief toejuichen omdat het hun zeker zal helpen de wildkleurige soorten goed herkenbaar te behouden. Wij weten ook dat we afhankelijk zijn van de medewerking van de liefhebbers en dat het niet dadelijk een maatstaf zal worden in de watervogelwereld. Maar het is wel een noodzaak dat er mee gestart word. De ringen kunnen besteld worden via onze webshop